Ragamala: A Celebration of Indian Classical Music & Dance @ Chicago Cultural Center, Chicago [from 8 to 9 September]

Ragamala: A Celebration of Indian Classical Music & Dance


1244
8 - 9
September
18:30 - 10:00

 Facebook event page
Chicago Cultural Center
78 E Washington St, Chicago, Illinois 60602
The first night of World Music Festival Chicago will commence with Ragamala, an all-night Indian classical concert series which is a tradition in India. The celebration will begin at 6:30p.m. under the Tiffany stained glass dome of Preston Bradley Hall at the Chicago Cultural Center. Attendees will have the unique opportunity to listen to traditional scales called ragas during the early morning and late night hours as they were meant to be played. This moving performance will feature 8 eclectic musical groups and artists who have mastered the art. For more updates, visit worldmusicfestivalchicago.org and follow the festival on Facebook and Twitter @WMFChicago #WorldMusicFestChi #ChicagoIsOne

Event Schedule:
Friday, September 8 — Saturday, September 9
Ragamala: A Celebration of Indian Classical Music + Dance
Chicago Cultural Center, Preston Bradley Hall
78 E. Washington Street, 3rd Floor
6:30pm-10am

HINDUSTANI (SUNSET @ 7:12pm)
6:30-7:30pm
85 year Evolution of Music in Indian Films
Anjali Ray, vocals with Rishi Thakkar, tabla + TBD, harmonium
(60 min)

CARNATIC
7:50-8:50pm
Priya Venkatraman & Troupe — The stories of “Ahimsa: Non-Violence”
Music by Shiv Subramaniam
(60 min)

HINDUSTANI
9:10-10:25pm
Anindo Chatterjee, tabla with Anubrata Chatterjee, tabla and Rohan Misra, sarangi
(75 min)

CARNATIC
10:45-11:45pm
Aditya Prakash Music, vocals with Mythili Prakash, bharatanatyam dancer; Kasi Aysola, Nattuvangam; Rajna Swaminathan, Mridangam and Kanjira; Shiva Ramamurthu, Violin.
(60 mins)

JUGALBANDI
12-1:30am
Alam Khan, sarode with Ambi Subramaniam, violin with Salar Nader, tabla and Mahesh Krishnamurthy, mridangam
(90 mins total)

HINDUSTANI
1:50-3:05am
Pandit Satish Vyas, santoor with Anindo Chatterjee Official, tabla
(75 mins)

CARNATIC
3:25am-4:40am
Music from Abhang & Carnatic Traditions
Shiv Subramaniam, vocals, Sruti Sarathy, violin, Rajna Swaminathan, mridangam
(75 mins)

HINDUSTANI
5-6:10am
Roopa Panesar, sitar with Pirashanna Thevarajah, mridangam and Nitin Mitta, tabla
(70 mins)

SUPRABHATAM (SUNRISE @ 6:25am)
Awakening the Gods: Chants from Tirumali Hills
6:15-6:30am

YOGA + GONG MEDITATION @ MILLENNIUM PARK, GREAT LAWN
Zen Yoga Garage + GongLab
8am-10am
(2 hours)
Discussion
image
Only registered users may comment.
Pass a quick registration or authorization.

The most anticipated events in Chicago :

FantaSEA NYE Cruise!
Navy Pier
Katt Williams
Wintrust Arena
Holiday Comedy Jam
Horseshoe Hammond
Chicago Bulls V. Golden State Warriors
United Center
Chrisette Michele
House of Blues Chicago
Dru Hill's Holiday Jam
House of Blues Chicago
An Evening With The O'Jays
Horseshoe Hammond
PAW Patrol Live! The Great Pirate Adventure
The Chicago Theatre
Friday Night Free Stepping Lessons Weekly
Red Star Cocktail Lounge
Sebastian Maniscalco
Rosemont Theatre
The most popular events in your news feed!